Здобувачам 1 курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти про ОПП Політологія

Posted on 20.09.202421.09.2024Categories Новини

1 вересня здобувачі спеціальності 052 Політологія першого (бакалаврського) рівня вищої освіти розпочали освітній процес. Важливим аспектом у налагодженні комунікації зі студентами є ознайомлення гаранта (доцент Ольга ВІННІЧУК) з освітньо-професійною програмою, роз’яснення її особливостей, можливостей щодо працевлаштування за ОПП, доведення до відома здобувачів компетентностей, якими вони зможуть оволодіти у процесі навчання, формами та методами контролю тощо. Важливу увагу було відведено на окреслення перспектив академічної мобільності здобувачів за ОПП та неформальній освіті Зустріч  була достатньо корисною.

Відвідини музею КПНУ імені Івана Огієнка

Posted on 19.09.2024Categories Новини

19 вересня студенти спеціальності 052 Політологія відвідали музей історії Університету.  Завідувач музею кандидат історичних наук, доцент Ірина Паур розповіла цікаві факти про заснування першого Інституту в Кам’янці-Подільському 1918 р. та  його фундатора Івана Огієнка. Насиченою була і подальша історія розвитку закладу вищої освіти у радянські часи та в період незалежності України. Університет став освітнім, культурним осередком на Поділлі, славна історія якого є відомою для багатьох поколінь здобувачів.

Гостьова лекція на тему “Штучний інтелект та демократія”

Posted on 17.09.2024Categories Новини

17 вересня на історичному факультеті відбулося лекційне заняття, в контексті викладання ОК “Інформаційні та комунікаційні технології в політиці”, для здобувачів спеціальності 052 “Політологія”, присвячене темі “Штучний інтелект та демократія”. Лектором виступила магістр фізико-математичного факультету, завідувач навчальної лабораторії “Дидактика історії” Ірина Пігович. В контексті заходу було розкрито питання про тенденції розвитку штучного інтелекту у сучасному світі. Акцентовано увагу на застосуванні ШІ у сфері освіти та політичних процесах. Здобувачі проявили особливу зацікавлекність щодо можливостей застосування ШІ у виборчих технологіях. Жваву дискусію викликало … Continue reading “Гостьова лекція на тему “Штучний інтелект та демократія””