Головний табір країни

В період з 22 по 28 серпня поточного року, студентка спеціальности 052 «Політологія», Вонсович Анастасія, представила наш університет та Кам‘янець-Подільську територіальну громаду в «Головному таборі країни» Київщини. Управління молоді і спорту під патронатом Київської державної адміністрації.

На заході вказаному вище були розглянуті важливі питання та виклики сьогодення. Волонтерство, молодіжні програми та проєкти, актуальні вектори розвитку, інформаційна війна та безпека. Пропаганда в медіапросторі, як вплив на свідомість. Профорієнтація. Зайнятість і безробіття під час війни. Економіка війни. Стартапи. Можливости від держави та партнерів, військова безпека. Розглянули також болюче питання – повернення молоді в Україну.

Головні меседжі:

  1. Перемога у війні допоможе підсилити соціальну та політичну обізнаність студентів.
  2. Молода людина має бути активною у всіх сферах державної політики. Вагомий внесок у рішення повинна здійснювати молодь.
  3. Потрібно створити такі умови для молоді, щоб на території України розвиватись та мати змогу здобувати міжнародний досвід.
  4. Можливість приймати швидкі рішеня несе за собою відповідальність за перевищення службових обов‘язків, тому не варто робити поспішних рішень, це і є мистецтво державного управління.
  5. Ідентичність – пам’ять історії самого себе. Нація – це спільнота, яка вирішила жити разом, яка домовилась про правила спільного життя.
  6. Наразі триває фізична війна, за нею буде йти юридична, наступною буде інформаційна.
  7. Російська пропагадна повина бути знищена! Як і сама росія!
  8. Минуле ніколи не переможе майбутьнє.
  9. Лідер – той, який годує та захищає. Спочатку ти маєш побудувати особисте, і лише потім направляти інших на щасливе майбутьнє.
  10. Важливість волонтерства полягає в тому, щоб порівняти свої сили і плани з можливостями.