Здобувачам про академічну доброчесність і соцільно-психологічну підтримку

22 вересня 2023 р відбувся захід для студентів 1 курсу першого (бакалаврського) та 1 курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти історичного факультету на тему “Здобувачам про академічну доброчесність і соцільно-психологічну підтримку”.

У межах проведеного заходу кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри української мови Зореслава Шевчук презентувала загальні положення, пов’язані з академічною доброчесністю, ознайомила присутніх із відповідними нормативними документами, зокрема з «Кодексом академічної доброчесності» і «Положенням про дотримання академічної доброчесності педагогічними, науково-педагогічними, науковими працівниками та здобувачами вищої освіти в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка (нова редакція)». Пояснила основні принципи академічної доброчесності, якими мають керуватись усі учасники освітнього процесу, представила перелік проблем, із якими можна звернутись до комісії, і роз’яснила процедуру подачі звернень. Здобувачі опрацювали значення понять: «академічний плагіат», «самоплагіат», «фальсифікація», «фабрикація», «необ’єктивне оцінювання», «хабар», «обман» та з’ясували для себе рівень відповідальності за недоброчесність.

Акцентовано увагу на систематичній та безперервній роботі Університету щодо втілення політики академічної доброчесності. 

Психологи Університету кандидат психологічних наук, доцент Логвіна Оксана Анатоліївна та кандидат психологічних наук, старший викладач  Данчук Юлія Петрівна повідомили здобувачам про основні вектори роботи соціально-психологічної служби КПНУ, служби безкоштовної «Гарячої» лінії та телефони довіри, надали професійні рекомендації та запросили до участі у тренінгах (за вибором здобувачів).